Achtung!!

Sitter i receptionen på Hostel Amadeus på Brunnenstrasse. Jag har aldrig bott på ett så hemskt ställe! De har inga gardiner, små fyrkantiga täcken, tre toaletter som alla luktar rumpa 24/7, tre duschar som inte ens har dörrar utan bara randiga förhängen, internet till 8 på kvällen, en enda dörr som är låst med en kod som de aldrig verkar byta ut. Få se om ni kan komma ihåg den här intellektuella sifferkombinationen tills nästa gång ni kommer till Berlin: 654321
Ja, jag säger då det. Mao kan vem som helst som har bott här komma och gå som de vill. Receptionen stänger ju vid 8 så ingen skulle märka om någon kom in och gjorde sig hemmastadd. Tydligen hade några f.d. gäster haft lite kul med en brandsläckare i korridoren för inte så länge sen... Dessutom ligger det i samma byggnad som en turkisk möbelaffär som luktar just möbelaffär. Ni kan ju tänka er. Man måste passera ett flertal lagerdörrar och inplastade soffor innan man är framme vid sitt rum. För vidare information om detta hostel fråga mig! Gör det bara! Jag vill mer än gärna skräpprata det här stället.
Det enda positiva är Raquel från Kanarieöarna som också sover i mitt rum. Hon har jättefluffigt, lockigt hår och stora spanska ögon :)

Hela dagen har jag varit runtherum i Berlin och tittat i affärer. Bl.a. vid Alexanderplatz och Ku' Damm. Tyvärr har mina ballerinaskor börjat pressa på min hälsena vilket leder till smärta upp till knät och en lätt haltande Anna. Meeen det löser man med sitt BVG månadskort och tar U-Bahn, S-Bahn eller Whatever-Bahn mellan de olika affärerna :)
Dagens lilla "muntra upp mig"-shopping slutade med ett par knästrumpor, ett par strumpbyxor och ett par örhängen. Just det, the way of the snålis innebär att man inte köper nya kläder utan bara accessorerar (nej det kan inte vara ett riktigt ord) med nya saker! Echt bock!

Igår segade jag runt ganska länge. Sedan gick jag en stund i affärer med Moa och den danska au pairen Sofie. (Herreguud så äckligt. En kvinna som jobbar på hostelet rökhostade just så äckligt att jag inte kan äta upp mitt äpple!!)
Senare på kvällen blev jag uppbjuden till Moas au pair-familj på middag. Pasta med pesto. Mmmm. Och dessert!!
Vaniljsåsincidenten var en bit rolig :D Sedan blev jag attackerad av mellanbarnet och spexade runt i hennes rum ett tag. Man känner sig ganska stor och stark när man kan ta en annan människa om midjan och bara lyfta upp henne.
Otroligt söta barn var det iaf!

Nu blåser det ner tonvis av gula löv från lindarna utanför fönstret. Väntar på svar från Robert Porl (tänk den äcklige killen i rullstol från "Little Britain") om lägenheten jag tittade på. Det skulle komma "någon gång under dagen" men eftersom han verkar vara den sortens person som lufsar runt i pyjamas till 16 så vet jag inte riktigt hur länge jag måste vänta..

Just passing time...jag passerar tid. Haha.

Oh, idag har jag sett två saker jag reagerade lite extra på. Det första var en mycket gammal man som steg på U2 mot Pankow med en kringla i munnen och genast började flörta med en kvinna i sätet mittemot. Jag var äcklad/road just pga av hans kringel-approach. En blink och ett leende följt av ett entusiastiskt bett i kringlan.
Händelse nummer två: Jag var på väg tillbaka till hostelet då en kvinna, ~75, sätter sig mittemot mig. Jag har aldrig sett hud så slät! Inte en rynka hade hon. Inte ens där vid läpparna där läppstiftet flyter ut på en del. Nej, inte ens en påse under ögat. Jag ville ta på den...

EUFORI

Ja nu är jag en smula nördig igen men seriöst! JAG HAR FÅTT EN NY BETTSKENA! Den kom som ett brev på posten! Höh.



Platsic fantastic!!

Tack tack tack!

whaaaaat??

Bonde söker fru har börjat!! Varför har ingen sagt nåt! Kan man följa det på internätet månne...

xoxo en mycket besviken Anna

schizo

Får jag rummet i Friedrichshain stannar jag i Berlin. Får jag det inte måste jag fundera ett tag. Är det verkligen värt att göra det här fastän staden inte riktigt gefällt mir och jag längtar till London hela tiden? Får ta en sån där tankestund i tunnelbanan i morrn som jag gör ibland (haha det lät ju jättehemskt i skrift). Men äsch, jag kan väl ändå inte vara den enda som ibland struntar i att gå på tåget och sitter kvar ett tag i värmen och bara glor på spåret!? Det är ju typ det mest rogivande som finns i en storstad. Det och sen ska jag shoppa knästrumpor. Mys. Det är ju så förfärligt kallt här nu!

Snart bär det av till Hostel Amadeus.

På måndag kommer Carro!!

Nichts

Idag är humöret lite sisådär igen. Det blir väl så när ingen jag känner är i samma situation och riktigt kan förstå vad jag går igenom. Pga detta var jag tvungen (jag hade inget val) att köpa mig en påse Riesen på extra. Jag har hört så mkt gott om det. Kraftig chokladkola, gubbar som inte oroas i onödan...Let me tell you, it ain't all that! Så nu sitter jag här i min soffsäng, lyssnar på Billie Holiday och försöker njuta mig igenom de här förbannade manskaramellerna.

Lägenheterna jag kollade på häromdagen var inte heller så bra som jag hade trott. I den första bodde det en 40-årig jazzmusiker med ölmage och Bandidos-hår. I den andra bodde det två fantastiska människor (eller så var jag bara glad över att komma bort från Manuel) i min ålder. Lägenheten var underbar, grannarna var superba (de hade t.o.m. en hund som sprang mellan lägenheterna) och priset var oslagbart. Det enda man behövde skaffa var en toalett, ett badkar, en tvättmaskin, internet, färg på väggarna, en säng, ett bord...buh bye. Har en ny lägenhetsvisning ikväll men det är lite av ett öppet hus så det kommer komma en triljon människor och en liten Anna kommer tappas bort i mängden. Har dock en plan: ta på mig mina finaste kläder och råka komma 20 minuter för tidigt....får se hur det går. Nu har jag iaf ett jobb. Börjar på måndag klockan 7. Jag är lite lagom peppad inför det..

Men *trumtrum* på måndag kommer Carro hit!!! Och Ulle måste också masa sig ner till Berlin! Ska bli så obeskrivligt kul! Oh just det Carro, tror du att du skulle kunna knöla ner min digipass i ditt handbaggage? Jag vet att den är väldigt otymplig men ändå :)

Nu ska jag packa ihop mina saker, tvätta lite kläder i handfatet och städa undan efter mig själv. Ja, jag måste lämna residens Moa i morrn och göra plats åt hennes syster som ska bo här några nätter. Bortkörd för en syster. Höh, jag är sårad! No more crisps for you! Så nu flyttar jag in på ett akuthostel på Brunnenstrasse.



Men men, nog om mig. Riesen suger.

Tschüss

Frau Fonn, können Sie mir bitte helfen!?

Idag gick jag upp jääättetidigt och vandrade iväg till mitt provjobb. Bageriet Kamps i Hackescher Markt. Jag vill så gärna visa er hur läcker jag va i min outfit men bilderna jag tog efter en dags kringelbak och plåtskurande är helt enkelt...nej, jag har ännu inte tillräckligt med självdistans. (Den där käcka halssvepningen(?) tog säkert 5 minuter att få till!)



Eftersom jag bara var där på prov fick jag en begagnad namnbricka. Hela dagen har jag varit Frau Borutta. Ja just det, alla kallar varandra vid efternamn! Efter att jag hade gjort ca 40 smörgåsar med Frau Whatsherface duade hon mig helt ur det blå! Först tog jag illa upp men jag kom över det ganska fort :)
Måste bara inflika en liten händelse. Någon gång under eftermiddagen påpekade jag att jag var väldigt törstig och frågade om jag kunde gå och dricka lite vatten. Chefen tittade bekymrat på mig och försvann back stage. Hm, tänkte jag. Till slut kom hon tillbaka och frågade: Du gillar vatten, tycker du om mjölk?
Eeh, ja, jo det gör jag ju. Så fick jag följa med henne till lagerhyllorna där hon pekade på en hylla (märk väl att detta var ett mer än rumstempererat område) med mjölk. En sån kan du ta, sa hon och plockade ner en halvlitersförpackning med mjölk. Jaha. Jag tackade och hämtade ett glas. Så fick jag sitta där med min fesljumma mjölk i ett skitigt lagerutrymme när allt jag ville ha var ett glas vatten. Germans..

Anyhoo, dagen gick jättebra och jobbet är mitt om jag vill ha det. De sa att jag skulle sova på saken och sedan ringa i morrn. I'm split.. En något jobbig sak är att den irländska puben jag har sökt jobb på ligger inom synhåll från bageriet och jag vill så gärna jobba där! Jaja, jag får väl sova på saken som hon sa.
Jag saknar mitt deli!!

Ikväll har jag 2 lägenhetsvisningar. En hos Manuel i Prenzlauerberg och en i F'hain. Jag är galet förväntansfull men som sagt så vill jag inte ta ut något i förskott. Det går säkert jättedåligt..

Nu tänkte jag tvätta bort der Bäckereischweiss och sedan kanske ta en powernap innan jag går igen. Wish me luck!

Lg Frau Borutta

Ny vecka

Ny vecka, nya happenings. I morrn ska jag både provjobba och titta på en lägenhet. Kommer jag få jobba i världens tråkigaste fik och kommer jag bo med Manuel, ålder okänd, musiker? Svaret kommer i morrn!

Idag låg jag kvar i sängen ganska länge. Enligt Moa var vi mentalt sett uppe, bara inte kroppsligt....hmm...visst :)
Till slut fick vi tummen ur och åkte till Alexanderplatz. Jag är nu en stolt ägare av en spexig webkamera. Det ni! Har även letat jobb nu ikväll men de irländska pubarna som ligger lite här och var med gröna klövrar på fasaderna hade inga lediga jobb. Stor suck.

Dagens övriga inköp: En stor burk med picklade gurkor, en ännu större burk med inlagda pilzar och en alldeles ny konservöppnare! Nu kan jag äta bönor närsom, varsom! (Ni som klagar på mitt bönätande får sluta upp med det! Det är för tusan protein och 1 of your 5 a day i en och samma fina förpackning.)

Nu duschen och sen sova. Jag ska faktiskt upp tidigt i morrn :)

Ciao

Guten Morgen

Jag har haft ännu en bra helg i Berlin. Vi gick till Clärchens Ballhaus både fredag och lördag. Snabb beskrivning av Clärchens: 25+, liveband, twist och ballroom dancing. Need I say more? Mina fotsulor skriker efter scholl. Dessutom träffade jag min ende tyske vän!
Det har också varit lite av en frossarhelg. Jag tyckte att jag var värd nåt efter att ha levt i exil så länge. Falafel, falafel, falafel med vitlökssås! Ze breath iz out of ziz world. Chokladmjölk, iste och bröd med frön på slank också ner, så nu hoppas jag att en del där hemma är nöjda:). Leve tyska mataffärer! Den enda så smått störande/irriterande/förvånande saken som har hänt den här helgen är att statistiken för antalet tyskar i löst sittande skinnbyxor man har kunnat skåda ute i det fria har stigit något enormt! Bra eller dåligt?

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Moe sover fortfarande men jag lägger mig inte ner igen pga grov whiplash efter den här natten i bäddsoffan (absolut inget ont om bäddsoffan!!) Kanske piffar vi till oss och går till Kastanienallee eller så.. gör vi inte det :)
Ska iaf leta lite mer lägenhet. Jag kaaan ha nåt på g i F'hain men jag tänker inte bli eld och lågor den här gången.

Idag får ni en bild på mig. She's alive!




Auf Wiedersehen!


moa

hej detta är moa- som anna, din dotter,din vän, din syster, din brorsdotter, systerdotter, whatever , bor hos. jag lovar härmed att ta god hand om henne.





4ever yours
signerat

MOE SVINHUFVUD

Hatkärlek

Bäste läsare,

Det här blogginlägget är lite mer än ett vanligt blogginlägg. Jag måste bara få avreagera mig lite så kommer allt bli sååå bra.

Jag tycker inte om Berlin just nu. Har varit på 2 lägenhetsvisningar ikväll som jag trodde var THE lägenheterna men nej. Den första visade sig vara hos en tanig kille från Frankrike som mest ville plugga om kvällarna. Kemi av alla ämnen. Han gillade även att dricka mjölk och leka med sin elektroniska ordbok. Aaaaaah. Fick dessutom precis ett mail från honom.

"Hej Anna. Rummet är ditt om du vill ha det. Jag kan hjälpa dig att flytta in på söndag. Ha så kul ikväll. Hälsningar Sebastien."


Nejnejnejnejnejnejnejnejnäenej!

Vandrade runt i kylan tills det var dags att titta på nästa lägenhet. Tre tjejer i min ålder, perfekt läge, låg hyra. Låter ju jättebra. Tyvärr var 2 av dem smygbitchiga. Ni skulle ha sett blicken jag fick när sm #1 långsamt bredde leverpastej över sin knäckemacka. Usch!!!

Ikväll ska vi banne mig gå till Clärchens Ballhaus och dansa....tills du döör..

Bis bald!

Nördvarning

Ja, men det är några små saker som ni måste få veta!
Idag har jag varit jätteduktig. Först åkte jag hela vägen till svenska kyrkan där jag träffade en jätteschysst tjej och dessutom satte jag upp en "jag söker jobb"-lapp på deras anslagstavla. Efter det tog jag U-Bahn till Stadtmitte. Vet inte om jag har sagt det förut men jag tycker det är otroligt enerverande att inte kunna peka ut en plats i Berlin där det finns otroligt mkt folkliv (jämför med Covent Garden). Därför tyckte jag att hållplatsen "Stadtmitte" lät väldigt lovande. Jag vandrade runt ganska länge (nej, det var inte så värst mkt folkliv...suck) och delade ut en massa cv'n. Bewerbungen som de kallas här :)



Solen har skinit hela dagen så jag bestämde mig sedan för att gå hela vägen hem till hostelet. Hittade jättemånga kända saker, typ...Berliner...eh...Dom? Jaa jaa. Jag tog en massa fina bilder med min fina kamera. Tyvärr märkte jag inte förrän jag hade kommit tillbaka till hostelet att jag hade smetat random kladd över linsen så bilderna blev lite suddiga :P



Jag älskar långa väggar med posters :)

Nu till nästa nyhet. I morrn flyttar jag ut från hostelet (andas ut) och in hos Moa. Jag ska få sova på hennes soffa! Det borde finnas en lovsång för sånt här!! Tack tack och jättetack! Har fler lägenhetsvisningar i veckan så förhoppningsvis får jag snart ett eget ställe. Yeay!

Nu avslutar jag den här dagen med en bild på hur en rejäl middag ska se ut!


Na zdrowie!

Hallå allihopa. Jag har inte hunnit skriva nåt nytt i helgen för dagarna har varit ganska upptagna. Här kommer iaf en snabb uppdatering.

Fredag: Efter att ha vandrat runt hela dagen med min nyfunne vän mötte jag upp med Moa och tillsammans gick vi till den polska aftonen. Jo hade en himla massa vodka vid namn Boris Jelzin och potatis med aioli. Gött! Där fanns också 2 små hundar och världens fetaste katt. Hur som haver så hade jag jättekul. Igen, bara mobilkameran...


Die Au pairinen!

Lördag: Planen var att söka jobb men det blev det ingenting med pga retirerande självförtroende. I stället bestämde jag mig för att åka till svenska kyrkan. Det funkade ju i London såaattee. Det tog mig ett bra tag att hitta dit och väl där insåg jag att kyrkan är stängd på lördagar. Bummer! Då åkte jag i stället vidare till Kuhdamm. Jag såg die Gedächtnis Kirche. Jag till och med uttalade namnet fort tre ggr på raken!! Status. När jag var klar vid Kuhdamm åkte jag tillbaka till hostelet. Mitt blodsocker var någonstans nere vid fötterna. Väl där stötte jag på Paul och hans nyanlände vän James. Aah engelsmän :) Vi skakade liv i kanadensaren Tom och bestämde oss för att hitta en bra pub. Med bestämda steg styrde vi kosan mot gatan där britterna hade varit så sent som kvällen innan. Jaa...det tog oss i runda slängar 2 timmar att hitta till gatan. Låt aldrig Paul ha hand om kartan...
Meen iaf. Vi hittade gatan, vi hittade en spexig sovjet-bar vid namn CCCP, vi hittade sittplatser. Jag hade så himla roligt hela kvällen! Roligt folk och superb musik. Vi återvände inte till hostelet förrän någon gång vid sjusnåret.


Die Männer

Söndag: Vaknade relativt tidigt, trodde jag skulle på en lägenhetsvisning, men ack så fel jag hade. De hade redan fixat en flattie :( Vad gör man då? Jo då joinar man the englishmen igen! Vi gick till en jättemysig marknad i Prenzlauerberg. Återigen tog det oss cirka 2 timmar att hitta dit pga Pauls dåliga kartläsning (varför fick han ha kartan??). Bland annat tappade vi bort oss i ett inhängnat område dit vi egentligen inte hade tillträde. Hur vi än försökte kunde vi inte hitta ut...



Efter marknaden hittade vi en livespelning i någon slags..rundel :P
Jättebra band faktiskt. Folk kastade frisbee och jonglerade på en stor gräsmatta, solen tittade fram, alla var glada.
På vägen tillbaka till hostelet (follow the fernsehturm!) stannade vi vid falafel-ufot och köpte varsin enorm falafelrulle. Milda makter va gott! Resten av kvällen tillbringades runt biljardbordet. Det var en bra helg i Berlin.

Nu är det måndag förmiddag. Paul, James och Tom har lämnat mig för Hamburg respektive Warszawa. Poor me. Paul gav mig iaf en liten lapp där han har skrivit ner ett tiotal roliga second hand-affärer. Planen idag är att dela ut mitt cv lite här och där (kanske ska söka jobb på ett hostel här i stan) och sen gå och lägga mig exakt 20.00. Kommer hon att klara det?? Ännu en viktig fråga: När jag vaknade igår hittade jag ett litet djur i min säng. Freakin' free loader! Men är det en vanlig bug eller är det en bed bug???

Bis bald Lieblings!

Glad dag!

Hej bloggläsare, höhö. Idag är Anna mindre virrig och mer glad! Jag har varit på rundvandring i Berlin med min nye hostel-vän. Han heter Paul och kommer från Stafford. Jag blev så lycklig när jag hörde hans wunderschöna brittiska dialekt! Vi var vid Hackescher Markt, Alexanderplatz och....ja jag vet väl inte vad allt heter. När vi sedan kom tillbaka till hostelet hittade jag en underbar lägenhet på en hemsida. Det bor tre tyska tjejer där, alla i min ålder. Enda problemet var att man var tvungen att slå en pling. Alltså inte spela safe och maila eller sms'a. Yikes tänkte jag, men efter att ha skrivit ner en liten monolog i mitt kollegieblock (och en möjlig dialog) tog jag mod till mig och ringde. Aah vilken rush! Mitt första telefonsamtal på tyska!! Tyvärr måste jag vänta en hel vecka innan jag kan komma dit och se lägenheten. Aja, den som väntar på något gott...
Dagens enda dåliga sak är att jag inte kan hitta min bettskena! Mycket illa. No retainer makes Anna a very sad girl. Jag frågade efter den i receptionen där de letade runt i sin lilla lost&found-låda men där fanns den inte. En av tjejerna sa att någon kanske hade stulit den för att använda i konstnärliga syften. Jag hoppas att det inte är så.

Ikväll ska jag iaf på polsk afton. Ni får väl använda fantasin och fundera ut vad det kan betyda :)
Inga bilder idag. Jag tycker inte om att bete mig som en turist.
Nu spelar de Postal Service på hostelet!!

LG Anna

Ja, vielleicht bist du ein bisschen verückt!

Idag är det visst torsdag. Jag vaknade ganska sent eftersom vi var ute igår. Hade jättejättekul! Billig öl, bra liveband och en väldigt fläng hemresa. Borde kanske skilja lite på den officiella och den riktiga versionen här men mein Kopf tut weh.

Började med att jag träffade Moa vid Rosenthaler Platz. Därifrån gick vi till närmsta mataffär och införskaffade öl. Ölhyllan....det...jag....
I alla fall. Efter denna upplevelse gick vi hem till Moa. Hon bor i en jättemysig liten lägenhet i Mitte. Lite senare joinade hennes 4 au pair-vänner och 6 glada berlinare befann sig mycket snart i ett rött rum med en scen och en bar.


Rebekka Maria. Hur pepp som helst. Jag har bara min mobilkamera..

Visste ni att:
Det är tillåtet att dricka på offentlig plats?
                      
När man köper nåt i baren måste man betala pant? Den får man igen när man lämnar tillbaka flaskan.
                      
Berlinare inte går mot röd gubbe? Polisen tycker tydligen om att dela ut rikligt med böter till de som är så                             vansinniga att de bryter mot den lagen.

När stället stängde slöt vi upp med ett av banden. De var från Danmark. Jag är inte helt på det klara med vad som hände men efter ett tag befann jag mig i en taxi på väg till en klubb med ze danes. Det visade sig sedan att de hade nåt slags armband som gjorde att de kom in överallt no questions asked. Tyvärr hade inte Anna ett sådant magiskt band så vid dörren fick jag vända om. En av danarna insisterade på att betala min taxi hem men nejnej, sånt tar vi inte emot. Inte ens när klockan är halv 3 och man befinner sig någonstans i centrala Berlin...hm. Till sist fixade vi fram en karta och efter en lång stunds funderande kom vi fram till var vi befann oss och vart jag skulle. Det visade sig att de hade bott på mitt hostel dagen innan!
Till slut kom jag i alla fall hem. Måste förklara luktsensationen som slog emot mig när jag öppnade pit-dörren. Eller det kanske jag inte behöver...

Förutom att ha försökt tackla den överväldigande segheten under dagen (stort tack till vad som måste vara den sämsta diet jag någonsin utsatt mig själv för) har jag även varit i Friedrichshein och tittat på en lägenhet. Jag och 170 andra... Den var jättefin men jag får inte svar förrän på torsdag.
Was mehr.... Den lilla välkomstkartan man fick från hostelet har en väldigt roande ordlista på baksidan. Några fina exempel: How much do you want for him? = Ve feels vills do fur ein?
                  100 = Hund dirt
                   Please may I fondle your buttocks? = Durfde icch ear hintA tile knitten'?
Tyska för engelsmän....vad ska man säga.

Dagens iakttagelse: Berlinare är 90, på ett dåligt sätt.

LG Anna

Random sightseeing

Idag vaknade jag halv tio, åt en svensk ostsmörgås (tack moa) bland italienare,  kollade runt efter bostad , klädde på mig och lämnade hostelet. Vart skulle jag? Pfjui, ingen aaaning. Jag slog upp min tubkarta och lät fingret landa någonstans. Det blev Potsdammer Platz. Jaha tänke jag och klev ombord på S1. Väl där chockades jag av den hårda stämningen. Män i kostym och enstaka turistgrupper. Men jag tog ett djupt andetag och började vandra runt. Kom till ett bibliotek där jag tänkte att det skulle finnas lite turistinfo. Jag menar, så är det ju i Linköping! Surprise surprise, ingen info. I stället haffade jag första bästa bibliotekarie och förklarade på knackig tyska min situation. "Jag har aldrig varit i Berlin, jag har ingen karta, hjälp mig." Tillsammans kom vi fram till att jag skulle gå och titta på Brandenburger Tor. Det kan ju vara bra att ha sett det. Där skulle det dessutom troligtvis finnas en turistinformation.

På vägen dit stötte jag på berlinmuren. En man i uniform stod där och betedde sig tyskt. Jag berörde den inte (varken muren eller mannen) men jag knäppte en bild!



Sen kom jag fram till Brandenburger Tor. Det var stort och grått. Jättefint (taste the sarcasm). Tog en bild där med. Problem: När man reser ensam och sightseear känns det ytterst fånigt att ta en bild på sig själv vid det som sightseeas. Särskilt när man ser ut som en apa på den första bilden och då måste ta om flera ggr. För er som gärna vill se någonting levande på mina bilder ställde jag mig så att jag fick med häst 1 och häst 2. Håll till godo.



Såg också den där judiska minnesplatsen...hmm..vad nu den heter. Fotofantasin flödade men man hade behövt vara minst två för att kunna ta en spexig bild där. Jag ber tusen ggr om ursäkt.

Efter min lilla sightseeing fann jag mig plötsligt i en vodafonebutik.
Annas tyska nummer: +4915227587534
Sen bar det av till Aldi. Köpte enorma mängder pepparmintste för 4 kronor. Yum!

När jag kom tillbaka till hostelet hade jag fått mail från lägenheten jag tittade på igår. De var okej med att jag inte ville bo där men undrade om jag hade lust att gå ut med dem nån gång. Woho, ich habe deutsche Freunde!

Ikväll ska jag på Popkomm med en svensk tjej som heter Moa. Undrar hur det ska gå. Kanske Erik kan förstå min oro efter vår granne på Peace&Love som också hette Moa :)  Mer om det i morgon.

Tschüss!

Mein Gott

Ja nu är jag i Berlin. Har just kommit tillbaka efter att ha kollat på första lägenheten. Ich will nicht in Prenzlauerberg wohnen!

Min dag började 01.30 i natt när jag utmattad satte mig på bussen. Hade varit lite smart och tröttat ut mig så att jag verkligen skulle somna på bussen. Ack vilken felbedömning! Bussen var proppad och givetvis hamnade jag bredvid en svettis. Väl framme i Köpenhamn hade jag nog lyckats få två timmars utspridd sömn.
Färden fortsatte sen mot Tysklandsfärjan. Illvilligt inställd som jag är mot de flesta båtar satte jag mig utomhus för att njuta av den svala kontinentvinden. Fick jag vara ifred?? Nehejdå. Då kommer "Bubu" från Gambia som berättar att han spanat in mig på bussen och bestämt sig för att följa efter mig! Han slutade aldrig ta på mitt hår. Jag gjorde allt jag kunde för att få bort karln...Carro... Han lät mig inte vara förrän vi kom till Berlin ZOB runt halv fyra. Där blev han tagen av en tysk polis (tänk Rolf Lassgård med guldörhänge) och bortförd. Jag var glad. Bubu var ledsen.

Från busstationen lyckades jag på något sätt ta mig och min väska till Helter Skelter Hostel (problemet med att åka buss är just att det inte finns en gräns för hur mkt onödigheter man får ta med sig). Blev hälsad av en blond tysk (jag checkade in på tyska :D) och sen förd till mitt nya hem för en vecka framåt. De kallar det "the pit" och är en sovsal med 14 sängar. Det är yours truly och 13 illaluktande karlar. Iofs är de väldigt schyssta. När jag skulle ta mig till lägenhetsvisningen visade Sasha, en 27-årig holländare storlek threetimesbob, vägen till närmsta S-Bahn. Han berättade då hur han föregående kväll hade försökt köpa horor åt de andra invånarna i pitten. Sasha stammar när han blir upprörd. Han har köpt en tandborste till mig.

Nu fick jag hjärnsläpp. Jag är väldigt väldigt trött. Energin och humorn är på ungefär samma nivå. Kom på mig själv med att fnissa åt blomsteraffären "Blumen Röwen".
Jag måste sova.
Australiensaren röker på.
Sasha snarkar.

Bis bald lieblings!

Hallo Leute!

Also dann, en ensam Bob har nu ungefär 24 timmar kvar i Sverige innan jag sätter mig till rätta på swebus express destination Berlin. Med mig har jag min resväska och en 7-dagarsbokning på Helter Skelter hostel.
Förhoppningsvis hittar jag en massa roliga Berlinare att spexa med!



Är jag galen eller bara dum...

RSS 2.0