Artsie partsie

Igår var jag, Moa och Sofie på Vickys art exhibition i en lägenhet Neukölln. Kuuul! Efter att vi hade överlämnat våra gåvor (en fantastisk flaska Merlot och ett kinderägg) började vi mingla järnet. Sköna människor, fotografier och installationer och en kyl med öl. Perfekt. Jag träffade folk från Spanien, Tyskland, Storbritannien, Danmark, Sverige... Efter att ha växlat friskt mellan språken i mitt huvud ett bra tag var huvudvärken ett faktum. Ett par timmar senare drog hela lägenheten vidare till baren nere på hörnet.

Jag inser att det här inlägget är ungefär lika inspirerande som glaskuberna med kläder som man kan träffa på i en del U-Bahnstationer (leopard, axelvaddar, paljetter, orangea filtvästar etc) men jag är stentrött och panikslagen över all min packning!

Till slut bröt vi ändå upp och tillsammans med världens finaste par, Ian och Michelle, och en random dansk vandrade vi iväg mot närmaste U-Bahn. De andra är ju lite upper class och bor i Mitte så därför fick jag ensam stiga av vid Kottbusser Tor och ta första bästa tåg hem till F'hain.

När jag äntligen kände Warschauer Strasses knöliga asfalt under mina fötter märkte jag helt plötsligt att jag var hungrig. Med ett gravt sug i blicken stegade jag in på en kebabbar och beställde en falafel. M-m-mm. Men innan jag kunde ta första tuggan befann jag mig plötsligt i en sliskig love film-situation. Kebabmännen blandade ihop min beställning med en annan kunds och det blev ett himla flängade med såsslevar och salladsstrips. Givetvis började vi prata och innan jag visste ordet av det var det en halvtimme senare och vi hade ätit upp våra falaflar på hörnet utanför kebabstället. Givetvis med månen lysandes över oss. Jag älskar stora städer :) Men men. Det blev tschüss und gute Nacht och vi gick iväg åt varsitt håll.

Nu trodde jag att det bara var en fråga om sekunder innan jag hade borstat tänderna och befann mig i min säng kramandes min stora tyska kudde, men nej. När jag kommer hem upptäcker jag att badrummet är upptaget. Kollar på klockan och inser att den är halv fem. Mao någon som är uppe och slår en nattlig drill och kommer vara klar om någon minut. Fel igen. Tiden går och det börjar krisa rejält. En halvtimme senare hör jag badrumsdörren öppnas. Hasande steg letar sig fram till rum Robert och försvinner in. Lättad/Skärrad (en nattlig drill som tar en halvtimme att avsluta??) går jag till badrummet. Ovanligt varmt var det därinne. Slänger en snabb blick i badkaret. Karln hade tagit ett bad klockan 04.30. Robert...

Idag försöker jag packa så mycket som det går samtidigt som jag tampas med en ond inombordare på överläppen. 14 timmar på buss med den... The world is not enough. Ikväll ska jag gå ut med en riktig tysk som också heter Anna. Spannend. Egentligen vill jag bara lägga mig ner och sova men det går icke för sig när det nu är sista natten i Berlin!

Var det här det sista inlägget? Vielleicht. Iaf från Tyskland. Saknar det redan.
einekleinebob är min bara min och snart drar jag vidare på nya makalösa äventyr. Höh. Anyhoo. Auf Wiedersehen!

(Eftertexter och slutmusik efter behag)



Good evening, you're watching CNN

Lite Go! Team-bilder!









Igår var jag på julmarknad vid Gedächtniskirsche. Det var lite smått surrealistiskt. Ur stora högtalare skrålade julmusik blandat med Robin Williams och vart jag än såg kunde jag bara se gamla människor. Och allt ljus sedan. Ljusslingor i precis vartenda träd, tiometerstomtar på Ku'Damm och ett lysande grönt KaDeWe. Till slut blev det för mkt för mina trötta ögon och jag började i stället koncentrera mig på de små detaljerna. Hittade bara två små detaljer innan hungern slog till och jag var tvungen att gå till Ullrich.

1. Tre (!!) kvinnor gick runt med ryggor från JOPP Frauen Fitness. Jag grämer mig så . Jag hade själv velat starta ett företag bara för att kunna använda det namnet men jag är för sent ute.

2. Det finns något värre än 1/2 m Bratwurst. Välkommen i leken säger jag till "Dicke Berta". Dicke Berta är inte bara 1/2 m lång och serveras i en lika lång baguette, hon(?) är också tjock som en frukostkorv!

Efter detta blev jag alltså hungrig. Köpte ett kilo bananer på Ullrich och gick mot S-Bahn Zoologischer Garten. Där hade jag turen att få uppleva vad som händer om ett endaste litet tåg bestämmer sig för att inte komma när det ska under rusningstid i centrala Berlin. Perongen var smockfull av människor som när nästa tåg äntligen kommer alla pressar sig ombord. Ska även tillägga att tåget redan var ganska fullt (fullt så som jag brukade använda ordet förut). "Avstånd" fick en helt ny innebörd. I en kvart stod jag upptryckt mot en glasskiva näsa mot näsa med en käck man med dålig andedräkt. Vi snackar alltså mage mot mage och beblandade fötter. Som om inte det vore nog stod det ytterliggare en man bakom honom som på något sätt lyckades trycka i sig en slemmig kebap utan att spilla på någon. But ze zmell.....

Idag är det min sista onsdag i Berlin. Jag har börjat packa min väska för att få lite ordning på saker. Hittar Konrad, Urbock och Oettinger lite här och var som kanske borde slängas. Undrar hur den här resan kommer att gå. Antagligen kommer jag sitta och tjura konstant i 14 timmar och läsa slut min tyska snuskbok i någon slags protest. Men vem ska stoppa mig :)

Dagens upptäckt: Jag har en ny Wella Volumen Haarspray som gör att jag kan se ut som en medelålders, amerikansk tv-kvinna. Spex!

Keep banging on the door cuz we can't hear a thing!

Konserten i lördags..

Jag har aldrig känt mig så euforisk under en spelning! Från första till sista låten var jag fylld av ren glädje! På något sätt lyckades vi kämpa oss fram till första raden. Pepp! Efteråt fick vi dessutom tag i låtlistan från scenen som en liten souvenir.

Efter konserten bar det av till Bang Bang i Hackescher Markt. Roade oss kungligt tills vi inte orkade mer.

Idag har jag berättat för Robert att jag kommer lämna honom inom en snar framtid. Han första reaktion var sad pup. Hans andra var att mentalt tvinga in mig i ett hörn och få mig att lova en family guy-session i morrn. Efter nattens händelser är jag extremt motvillig... (cliff hanger. haha)

Hemresan är nu bokad, avbokad och bokad på nytt. Jag vill nästan inte det heller..

Om nu bara mina partners in crime kunde få tummarna ur och skicka lite bilder från konserten! (Uppmaning!!)

Bis dann!

Albtraum

Idag vaknade jag av ett ryck. Slängde en blick på mobilen. Halv sex. (Redan här borde jag ha anat ugglor.)
Någon hade definitivt bankat hårt på min dörr och skrikit åt mig att jag måste öppna så att de kunde komma in och inspektera mätaren på mitt element. Skräckslagen rev jag åt mig lite kläder som hängde över stolsryggen (jag hoppas att ni inser att det i min verklighet inte finns något så löjeväckande som kläder över stolsryggen. Kläder på kroppen eller kläder på golvet är det som gäller. Det lät bara finare i texten).
Anyhoo. Med en slarvigt knäppt skjorta avancerar jag mot dörren, river upp den och inser att korridoren ligger öde. Inga arga tanter. Ja, jag hade hört en kvinnoröst. Arga tyska kvinnor är läskigare än arga tyska män.
Klockan tickar på och snart går det upp ett litet ljus. En dröm! Hör Robert hosta i rummet brevid och slinker snabbt som attan tillbaka in till mitt lilla fort. Har han inte gått och lagt sig än eller är han på väg upp? Kommer han fråga mig om jag vill se på film med honom eller inte? Alltid ett mysterium. Eller ja, inte det sistnämnda. Till slut gick jag iaf och la mig igen. Sov i 6 timmar och bra var väl det för ikväll ska vi se The Go! Team i Xberg! Peppar hur mycket som helst!
Matdags och städdags.

LG Anna

Wunderbare Woche in Berlin

Jag kan knappt se andra sidan av gården för all snö som faller och det är väldans kallt så varför inte uppdatera bloggen!?

Jag har haft en helt underbar vecka här i Berlin.
Det började med the Alternative Berlin Tour med Moa och hennes klasskompis Vicky. Vi fick se fina hus, graffiti, gränder, absinth-shoppar (där man även kunde köpa cheeseburgare på burk), the 50 faces gallery, vad som tydligen var det bästa currywurst-stället i staden, en strand, en skatepark, ett garage á la Pimp My Ride, den gamla sönderbombade Warschauer Strasse-stationen och mycket mer. Callum från Skottland var vår guide. Resten av gruppen var mest imponerad över att man kunde dricka överallt i Berlin och utbytte suparhistorier men det var trots allt riktigt nice.





Så i torsdags kom Ulrika!! Vi lagade en massa mat (nu vet vi vad som händer om man lägger i 50 bitar feta i en varm kastrull), shoppade loss på kilopris-second hand, sightseeade, såg mordiska nunnor i skuggorna, dissade Robert en gång om dagen, gick på julmarknad...återigen sviker mitt minne mig. Som tur är hade jag råkat glömma Moas kamera i min jackficka så vi har lyckats ta väldigt många vackra bilder.



U-Bahnspex, gatumusikant, fin gränd(nu när jag läser igenom det inser jag hur ironiskt det låter men den är fantastisk på riktigt), Ulrika bei Ullrich, min station, intern skylt.

På fredagen kom också Erik och hans FYRA vänner. De hade en ful bil men en desto finare lägenhet i mitt gamla hostel. Där blev det förfest både fredag och lördag. På fredagen gick vi till Bang Bang Klubb i Hackescher Markt. Indie/brit pop och självlysande armband. Sehr gut! På lördagen gick vi i stället till Magnet i Prenzlauerberg. Helt okej ställe och en DJ som spelade vad jag än önskade! Würzburgarna troppade av ganska tidigt men team Berlin (Ulle har ju också bott här) kämpade tappert tills solen tittade fram.



Plötslig förtvining av arm på Lidl, Würzburgbilen och tightsen, lika som ägg, roar oss på damernas.

Så på söndagen var det två ganska trötta damer som vågade sig ut på stadens gator. Bland annat åkte vi till Kreuzberg och åt på indisk restaurang. Pakora, samosa, uppblåsta brödbollar, grönsakscurry, indiska ostklossar...mm så bra var jag på att namnge rätter men det var hur gott som helst och efteråt vaggade vi sprickfärdiga hem. Tur att jag var klädd i stretch.

Det vore helt omöjligt att skriva om allt som har hänt så jag lägger upp de trötta söndagsbilderna här :)



Berlins tråkigaste Platz, ett slott, efter 2 timmars sömn, ½ m-korvar (och lika långa bröd!!)



Garage second hand, försenade till Flohmarkt, die Mauer, tivoli (vem i hela friden åker slänggunga i snöblandat regn och en plusgrad?), Glühwein (och Fernsehturm :D)

I måndags åkte Ullebutt hem. Det enda hon lämnade efter sig var en hudcreme och vitlökssås på kudden...
Kom tillbaka och lek med mig tills jag åker hem!

RSS 2.0